kezdő oldal

Az OMISK története

A művészi tornától ( ritmikus gimnasztika )  a modern táncig.

Olyan iskolát szerettünk volna, ahol a mozgásfejlesztés mellett más értékekkel is gazdagodnak növendékeink.

1990-ben azzal a céllal alakultunk, hogy az óbudai gyerekeknek művészi tornát tanítsunk. Nevünk ezért kezdetben Óbuda Mozgásművészeti Iskola volt. A művészi torna alapvető mozgásanyagát Magyarországon Berczik Sára fejlesztette ki és mi az ő módszerét követtük. A művészi torna azóta ritmikus gimnasztika néven olimpiai sportág lett, de mi megtartottuk az eredeti nevét, mert pontosabban kifejezi azt, amit az órákon csinálunk. Hiszünk ebben a módszerben, mert a gyerekek ösztönös mozgásából indul ki, alakítja azt tudatossá, kiváló alapokra helyezve minden további mozgástanulást. Folyamatos figyelmet igényel - ezáltal intellektuálisan is fejleszt. A művészi tornában használatos kéziszerek változatossá teszik az órákat, teret engednek a kreativitásnak.

Ahogy tanítványaink nőttek, velük együtt fejlődött az iskola is

A művészi tornát ugyan egészen felnőttkorig lehet művelni, de növendékeink hatására többféle táncstílust is elkezdtünk tanítani: a klasszikus balettöl - a modern táncig. Az iskola tanárai különböző stílusokban, de alapelveink tekintetében - testképzés, kreativitás, zeneiség -  hasonlóan tanítanak.Az évek során egyre újabb helyszínekkkel bővültünk, ezért nevünk OMISK Tánc és Mozgásművészeti Iskolára változott.  2000-ben kezdtünk versenyekre járni ahol jelentős sikereket értünk el. 2010-ben eredményeink elismeréseképpen a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a Kíváló Együttes Díj Arany Fokozatát adományozta iskolánknak. A fellépések és versenyek fontos részei iskolánk életének, hiszen a közösen átélt élmények igazi közösséget kovácsolnak a csapatokból.Az iskola alapítójaként különös öröm számomra, hogy iskolánk tanítványai közül sokan felnőtt korukban sem szakadtak el tőlünk, hanem a tánctanítás területén képesítést szerezve tanárokként folytatják a közös munkát.

Pers Júlia alapító, művészeti vezető

Helyszíni Beiratkozás
2023/24-ra most indul

Beiratkozás helyszínenként

Kérdésed van? Segítünk!

Ha kérdésed van a beiratkozással vagy bármivel kapcsolatban, keress minket bátran! Mikusik Márta iskolatitkárunk szívesen segít megtalálni a számodra leginkább megfelelő kurzust.

Kövess minket :)

Omisk Tánc és
Mozgásművészeti
Iskola