össszes tanár

Pers Júlia

Állami díjas táncpedagógus, Művészeti vezető, Művészi torna és mozdulatművészet

" Különösen fontos számomra a kreativitás, hogy új, izgalmas ötleteket vigyek tanítványaimnak, ami inspirálja és bevonja őket az alkotás folyamatába "

Állami Balett Intézetben (ma Táncművészeti Egyetem) kezdtem el táncot tanulni, majd egyesületben ritmikus sportgimnasztikáztam. Édesanyám, P. Ács Vali balettmester révén egészen fiatalon kapcsolatba kerültem a tanítással. Sokáig kerestem egy  stílust, ami igazán közel áll hozzám  és ezt a Berczik Sára módszerében találtam meg. Nem elsősorban a technika nehézségi foka fogott meg, hanem az, hogy a mozdulatok  mennyire kifejezőek. 5 éven keresztül az ő asszisztenseként dolgoztam a Fővárosi Pedagógiai Intézet továbbképző tanfolyamán. 1990-ben megalapítottam az Óbuda Mozgásművészeti Iskolát, amit azóta is vezetek. Kezdetben művészi tornát tanítottunk, azóta sok egyéb műfaj is helyett kapott az iskolában, de az alapelvek – tudatosság, zeneiség, kreativitás – nem változtak.

Kitüntetések, díjak

Berczik Sára Díj, 2016

Réti Piroska Balett Pedagógusi Nívódíj, 2015

Magyar Köztársaság Érdemkereszt Ezüst Fokozat, 2011

Táncpedagógusok Országos Szövetsége Nívódíja, 2010

Végzettségek

Testnevelési Főiskola (ma Testnevelési Egyetem), ritmikusgimnasztika-edző

Budapesti Műszaki Egyetem, vegyészmérnök

Helyszíni Beiratkozás
2023/24-ra most indul

Beiratkozás helyszínenként

Kérdésed van? Segítünk!

Ha kérdésed van a beiratkozással vagy bármivel kapcsolatban, keress minket bátran! Mikusik Márta iskolatitkárunk szívesen segít megtalálni a számodra leginkább megfelelő kurzust.

Kövess minket :)

Omisk Tánc és
Mozgásművészeti
Iskola