Művészi torna tanfolyamunk alapja Berczik Sára esztétikus testképző- és mozgásfejlesztő módszere. A tananyag a gyermek ösztönös mozgásából indul ki és alakítja tudatos mozgássá.

tovább

A foglalkozások a gyermekek számára könnyen értelmezhető és az életkori sajátosságokat figyelembe vevő feladatokat tartalmaznak. A gyerekek megértik a mozdulatok lényegét, ezáltal sikernek élik meg, ha helyesen tudják elvégezni és ez segít fenntartani hosszabb távon az érdeklődést.

Óvodás korú növendékeinknek csak ezt a tanfolyamot javasoljuk, mivel itt az életkoruknak megfelelően kialakított formában megtanulják azokat az alapokat, amire a tánc többi műfajában, sőt bármilyen más sporttevékenységben építeni lehet. Iskoláskortól más műfajok is választhatók, de a művészi torna is egészen felnőttkorig folytatható.

A foglalkozásokon a rövid bemelegítés után szisztematikusan felépített gyakorlatsorozatot hajtanak végre a gyerekek, amelyben az egyes testrészek differenciált kidolgozásától haladunk az egyre összetettebb mozgásformák koordinált végrehajtása felé. A gyakorlatsor alapeleme a zenével szoros összhangban végrehajtott, fiziológiai alapon megkomponált mozdulat, amihez általában klasszikus kísérőzenét választunk. A precízen végrehajtott tudatos mozgás harmonikusan erősíti az izomzatot, egyben mentálisan is fejleszt.

Rendszeresen alkalmazzuk a kézi szereket (karika, ugrókötél, szalag, labda, korong stb.) is, mert számtalan variációs lehetőséget kínál a foglalkozások változatossá tételére. A szerek játékosan fejlesztik a gyerekek ügyességét, ugyanakkor nem kívánnak speciális képességeket, ezért szinte minden kislánynak sikerélményt adnak.

Már a legkisebbek is tanulnak koreográfiákat, ami azután iskolás korban egyre hangsúlyosabb részévé válik a z óráknak. A koreográfiák nem csak egymás mellé helyezett mozdulatok, hanem tartalmat közvetítenek, igy hosszabb távon megtanítanak arra, hogy a tánc az önkifejezés egyik lehetséges eszköze

Mivel a gyakorlatok végrehajtásához nem szükséges különleges testi adottság, a helyesen kivitelezett mozdulat mindenki számára sikerélményt nyújt és megismerteti a gyerekekkel a tánc örömét.

A Berczik módszer fontos eleme a zeneiség. A mozdulatot mindig a zenével szoros összhangban végezzük és a koreográfiákhoz annak tartalmát kifejező zenét választunk. Leggyakrabban klasszikus vagy mai komolyzenét használunk.

A művészi tornát leghamarabb 4 éves kortól lehet elkezdeni. A kezdő csoportba 4-5 évesek járnak, kb. 15 gyerek egy csoportban. Azután iskolaszerűen egymásra épülő csoportokba járnak a gyerekek.
Később is lehet csatlakozni. Mindenkit az életkora és tudásszintje ( előképzettsége ) szerint osztunk be a megfelelő csoportba.

Heti 2 alkalommal tartunk foglalkozásokat, melyek időtartama az óvodásoknál 45 perc, az iskolásoknál 60 perc, a versenyző csoportoknál 90 perc.

Aktuális kurzusaink

 • Virányosi Közösségi Ház (XII. ker. Szarvas Gábor út 8/c)
  Hétfő-szerda
  Kedd-csütörtök
 • Óbudai Kulturális Központ (III. San Marco út 81)
  Hétfő-péntek
  Kedd-szerda-péntek
  Kedd-csütörtök
 • MOM Kulturális Központ (XII. ker. Csörsz út 18)
  Hétfő-csütörtök
  Kedd-csütörtök
 • Békásmegyeri Közösségi Ház (III. Csobánka tér 5)
  Kedd-csütörtök
  Kedd-péntek
 • Budapest Művelődési Központ (XI. Etele út 55/a)
  Hétfő-szerda
 • Józsefvárosi Galéria és Rendezvény központ (VIII. József krt. 70)
  Hétfő-szerda
 • VII. ker. Táncstúdió (VII. Wesselényi u. 41)
  Hétfő-szerda
  Péntek

 • tandíj: Heti 2 x 30 perc 8300 Ft / hó

 • Heti 2 x 45 perc 10000 – 10300 Ft / hó
 • Heti 2 x 60 perc 11000 – 11300 Ft / hó
 • kedvezmény: 2 testvér  esetén 2000.-Ft /hó/fő
 • 3 testvér  esetén 3000.-Ft /hó/fő
 • korosztály: 4 éves kortól
 • rendszeresség: heti 2 x 45 vagy 60 perc
Be szeretnél iratkozni vagy csatlakozni?

aktuális beiratkozás időpontok
működésünk

Művészi torna bemutató

Share This