Az OMISK közösség programjai

Nyilvános órák

Iskolánkban az órák „ zárt ajtók „mögött folynak, a legkisebbek is önállóan ,szülők nélkül vesznek részt a foglalkozásokon. Minden évben 1 alkalommal kinyitjuk az ajtókat , amikor a hozzátartozók végignézhetnek egy teljes foglalkozást.

tovább

Az első félév mindig az alapozással telik, az órákon nagyobb terjedelemben vagy kizárólag csak tréningeznek növendékeink.. A második félévben már egyre nagyobb hangsúlyt kap a koreográfiák megtanulása, amiket az évzáró előadásokon adnak elő a csoportok. Az első félév vége ezért a legmegfelelőbb időpont arra, hogy óvodás és iskolás csoportjaink ( 1- 8 osztályosok ) bemutassák, amit az első félévben tanultak.
Ezt az alkalmat azzal is igyekszünk ünnepélyesebbé tenni, hogy általában ekkorra készülnek el a csoportok egyenruhái is, amiben azután év végén is szerepelnek.

Évzáró előadások

A tanévet mindig színpadi előadással zárjuk a MOM Kulturális Központ és az Óbudai Kulturális Központ színháztermében. A már több mint 20 éves hagyományra visszatekintő előadáson minden tanítványunk fellép

tovább

a kezdő óvódásoktól a felnőtt versenyzőcsoportokig. A program betekintést enged iskolánk munkájába, felfedve a fejlődés távlatait és az iskolánkon belüli lehetséges későbbi műfaji választásokat is. A szereplők egyben nézők is: a kisebbek lelkesen nézik, hogy mit fognak később tanulni, a nagyok pedig nosztalgiával emlékeznek a kezdetekre.
A koreográfiákat a tanárok állítják össze, de a nagyobbaknál több hónapos műhelymunka eredménye, amiben a növendékek is egyre több szerepet kapnak. Sőt, a felnőtt növendékek koreográfiái is itt kerülnek bemutatásra. A korcsoportok, műfajok és stílusok összehangolásával változatos, pergő műsort állítunk össze, amely az évek során igazi családi programmá vált.

Országos verseny

A táncművészeti versenyeken növendékeink általában csapatban szerepelnek, így a felkészülés nem annyira időigényes, mintha az élsport világába készülnének, viszont kiváló lehetőség azoknak, akik szeretnék magukat

tovább

az iskola keretein túlmenően is kihívások elé állítani. A versenyekre minden évben egyedi koreográfiák készülnek, melynek létrehozása is izgalmas feladat és igazi alkotómunka, amiben mindenki részt vesz. A versenyekre készülő koreográfiák hasonlóak ahhoz, amit az évzáró előadásokra is készítünk, csak az előbbinél nagyobb súlyt helyezünk a kifejező tartalomra.
Koreográfiánkban a tánc – zene- öltözet egységet alkot és együttesen fejezi ki a kívánt tartalmat. Igy a munkában résztvevők megtapasztalják, hogyan lehet mindezekkel az eszközökkel egy elképzelést megmutatni. Az együttes munka azért is különösen élvezetes,mert a csapat tagjai jól ismerik egymást, a táncban közös nyelvet beszélnek, igy tökéletes a kommunikáció.
Általában 8-9 éves kor körül kezdünk versenyezni azokkal a csoportokkal, ahol úgy látjuk , hogy erre mindenkinek van igénye és szívesen fektetnek ebbe kicsit több energiát, mint amit a heti 2 alkalom követel.
2001 óta járunk rendszeresen és egyre több csoporttal versenyekre. A Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett Országos Táncművészeti Fesztiválon elért kiváló eredményeink elismeréseképpen az Szövetség a Kiváló Együttes Díj Ezüst ( 2005 ) majd Arany Fokozatát ( 2010 ) adományozta Iskolánknak.

Nyári táborok

Iskolánk 2017 óta nyári napközis táborral is várja iskoláskorú növendékeit . A táborban az iskola növendékei mellett külső jelentkezők is részt vehetnek. Kiváló alkalom ez, hogy a gyermekek és fiatalok önfeledten

tovább

aktív pihenéssel töltsék a vakációt, közben új dolgokat próbáljanak ki és fejlesszék magukat a tánc terén.
A jelentkezők korcsoportok és tudásszint szerint vesznek részt szabad táncon, kéziszeres gimnasztikán, improvizációs és koreográfia órákon, így mindenkinek lehetősége van arra, hogy saját szintjéhez képest fejlődjön tovább. A hetet minden turnusban pénteken táborzáró előadással zárjuk, amikor a táborozók bemutatják, mennyi mindent tanultak a közösen eltöltött egy hét alatt.
A tábor helyszínei a MOM Kulturális Központ és az Óbuda Kulturális Központ, melyek felújított napfényes termei és korszerű játszóteres parkja tökéletes terepet nyújtanak a közös munkához és pihenéshez egyaránt.
A tábor ára tartalmazza ötször a napi háromszori étkezést (meleg ebéddel), kézműves és táncos foglalkozásokat, a táboros pólót és a felejthetetlen aktív pihenés élményét.
A következő évi táboraink áráról és a turnusok időpontjáról érdeklődjön tanárainknál vagy az iroda@omisk.hu e-mail címen.

Mozdulatműhely

Az Omisk Mozdulatműhely az Iskola felnőtt növendékeiből alakult együttes, melynek tagjai – bár hivatásukat az élet különböző területein képzelik el – úgy gondolják,hogy a tánc számukra több mint hobbi.

tovább

Az Omisk Mozdulatműhely az Iskola felnőtt növendékeiből alakult együttes, melynek tagjai – bár hivatásukat az élet különböző területein képzelik el – úgy gondolják, hogy a tánc számukra több mint hobbi. Van köztük modern tánc pedagógus, gyógytornász hallgató, tanítónő és rekreációs szakember de ugyanúgy építész hallgató és bölcsész és van, aki még gimnazista, de egy közös pont van bennük , ez pedig a tánc szeretete.
Az OMISK Mozdulatműhely azzal a céllal jött létre, hogy nagyobb lélegzetű, dramaturgiai egységet képező darabokat hozzunk létre.
Az OMISK Mozdulatműhely első előadására 2016-ben került sor. A darab címe: MIKÉP – Miro képei táncban elbeszélve. A koreográfiát Pers Júlia készítette, a jelmezeket Dávid Luca tervezte. Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.
Az OMISK Mozdulatműhely második előadásának címe: Mozdulatra hangolva. A koreográfiát Rácz-Lakatos Lilla készítette. A bemutató időpontja: 2018.j únius 16.

Share This